top of page

ВЕГАНСЬКІ ТА ВЕГЕТАРІАНСЬКІ ЗАКЛАДИ КИЄВА, ЩО ПРАЦЮЮТЬ ПІД ЧАС ВІЙНИ

Тільки но економіка і бізнес трохи опритомніли після початку пандемії COVID-19, як розпочалось повномасштабне вторгнення росії. І це просто дивовижно, як кожен займаючись своєю справою, та підтримуючи один одну, допомагає Україні встояти в цій боротьбі і якнайшвидше наблизитись до перемоги.

Сьогодні кожен_на може безпосередньо підтримати ЗСУ донатами, або підтримати круті київські заклади, які не закривали свої двері й продовжують працювати, підтримуючи нашу економіку. Ми зібрали деякі з наших улюблених веганських закладів, які можна відвідати в Києві та насолодитись не тільки смачними стравами, а й затишною атмосферою.



SEREDA VEGAN POINT

ВЕГАН

вул. Нижній Вал, 39


Плануєш вечірку, або може хочеш просто влаштувати собі ситуативне свято? «Sereda» — це просто скарб для ласун_ок: точка з веганськими тортиками та тістечками, які настільки ж смачні, наскільки естетично прекрасні. Чого тільки вартує «Торт Блю», що просто приворожує своїм небесно блакитним кольором.


А ще «Sereda» перша в Україні запустила виготовлення та продаж веганських еклерів. Тож не зволікай і ходімо по еклеру. Подивитись меню або замовити смаколик можна от тут.



ШОШО Vegan

ВЕГАН

вул. Верхній Вал, 16;

вул. Васильківська, 1;

вул. Антоновича, 47/12;

вул. Бульварно-Кудрявська, 24З


Стріт-фуд може бути смачним, корисним і веганським, якщо мова йде про «ШОШО Vegan». В меню ти знайдеш бургери та буріто, салати, десерти та лимонад без цукру. Неймовірно, та в меню є навіть веганські пельмені та WOK-локшина з тушкованими овочами й веганським м’ясом. Тож, якщо ти працюєш в офісі й забув_ла взяти з собою обід — дивись де найближчий «ШОШО Vegan» та замовляй бізнес-ланч. У «ШОШО Vegan» є свій мобільний додаток, який можна завантажити в Google App Store. У ньому можна переглянути меню, зробити замовлення онлайн і навіть накопичувати бали та отримати кешбек.



В12 CANDYBAR

ВЕГАН

вул. Межигірській, 24

(код дверей — 38)


Секретне місце на Межигірській 24 — веганське кафе «B12». Сюди потрібно потрапити всім любител_кам солоденького, бо спеціалізується заклад на приготуванні веганських солодощів. Дуже крутий інтер’єр у стилі «лофт» з атмосферними кріслами, дерев’яними шухлядками, де затишно вмостились горщики з рослинами й книги, приємним освітленням — все, щоб відчувати себе як вдома. Та не лише за солоденьким можна прийти до «B12». У меню ти знайдеш смачну веганську піцу, бургери та навіть молочний коктейль з рослинного молока. Коли дійдеш до потрібної адреси та побачиш сірі двері — набирай код 38 і потрапиш у королівство смаколиків. А найголовніша цікавинка — будь-які ласощі, які виготовляють кондитери «B12», не містять білого цукру.



Zefirium Vegan

ВЕГАН

Доставляння поштою


Це не заклад, проте, це ж веганський зефір! «Zefirium» — український бренд, який виготовляє популярний вид солодощів з аквафаби (відвару з бобових) та пропонує цілих 9 смаків на вибір. Або можна просто взяти асорті набір і спробувати їх всі. Обов’язково скуштуй смак Chocolate-banana — після нього світ ласощів заграє новими фарбами. Заснувала бренд Ліза Поліщук, саме вона знайшла не просто альтернативу традиційному смаколику, а створила щось зовсім нове і більш вишукане. Вона вклала в цей експеримент серце і душу, витративши три місяці та всі ресурси, щоб знайти ідеальний рецепт рослинного зефіру. Детальніше прочитати про історію Лізи можна тут, а замовити ласощі ось тут.



KORUSNI (раніше bez сахара)

ВЕГАН

вул. Патріарха Мстислава Скрипника 48-а


Бренд korusni (раніше «Без Сахара») позиціює себе як бренд про любов. Любов до світу та себе, як частинки цього світу. Десерти від цього виробника — це маленькі дива. Наприклад, шоколад створений на основі керобу та сухого кокосового молока з додаванням різноманітних горішків. Побалувати себе і пригостити коханих солодощами без цукру, лактози й глютену, можна в магазині або замовивши на сайті. Якщо не знаєш з чого почати ласувати — є асорті набори, щоб ти обрав_ла найулюбленіший смак.


ORANG+UTAN

ВЕГЕТАРІАН

вул. Січових Стрільців, 72; вул. Симона Петлюри, 16; вул. Житньоторзька, 4/16; вул. Князів Острозьких, 8 (KyivFoodMarket)


Один з найпопулярніших сендвіч-барів Києва, який давно закохав у себе широку аудиторію. Тут тільки корисна їжа, швидко приготована з безпечних продуктів. На вибір є веганські та вегетаріанські страви, тож будь уважен_на, коли робиш замовлення. Лаконічний фірмовий дизайн з білої плиточки та багато живої рослинності задають чудову світлу атмосферу для спілкування, посмішок та естетичного задоволення. Не так давно «Orang+utan» з’явився ще й на Подолі. До речі, ви знали, що назва закладу походить від малайських слів і в перекладі означає «люди» та «ліс»? Назва чудово зображає філософію закладу — бути максимально натуральними та близькими до природи.

Завітай та пригости себе або друзів смачненьким. Або замовляй на сайті



УКРОП

ВЕГЕТАРІАН

вул. Раїси Окіпної, 2, готель «Турист»


А що по лівому берегу Києва? Можемо запропонувати тобі зацінити вегетаріанське кафе «УКРОП», яке знаходиться на третьому поверсі готелю «Турист». Це команда кухарів, продавців і натхненних керівників Олени та Максима, що закохані у свою справу. Існує «УКРОП» вже 7 років, та на момент заснування воно не було вегетаріанським. Проте керівництво надихнулося ідеями харчування без м’яса, риби та яєць і з часом повністю змінило своє меню. Зараз, завітавши до кафе можна поласувати стейком з сейтану, різними варіаціями фалафеля, нутовими котлетками або веганськими зразами. Доступні ціни й самообслуговування, а як немає часу посидіти у самому кафе — замовляй заморожені напівфабрикати з собою і готуй вдома. Ознайомитись з меню можна тут.



ІМБИР

ВЕГЕТАРІАН

Ст. м. «Олімпійська», вул. Жилянська, 7


В центрі міста можна завітати до літературного кафе «Імбир». Затишне світле кафе з м’якими кріслами, шухлядами повними книжок і неймовірно різноманітним меню. Майже всі страви готуються у двох варіантах — веганський і не веганський. Куштував_ла омлет без яєць? Якщо ще ні, то час відвідати кафе «Імбир». Оформлення і філософія закладу знайомлять ближче з ведичною культурою, про неї можна дізнатись із книжок, які знаходяться у закладі. Проте навіть якщо ведична культура, це не те що тебе цікавить — зацінити різноманіття веганських страв і спробувати щось новеньке must have. Переглянути меню можна тут.



VERDE SALAT BAR

НЕВЕГАН

вул. Глибочицька, 40


Цей заклад відкрився зовсім нещодавно. Сім'я з Херсону, що мала в рідному місті заклади «Verde espresso bar» й «Verde salad bar», давно мріяла відкрити заклад і в Києві. Проте обставини за яких ця мрія здійснилась, жахливі. Молода пара була змушена закрити свої бізнеси в рідному Херсоні та почати все спочатку у столиці. Хоч меню не на 100% веганське, тут можна знайти кілька різновидів веганських паст з авокадо та шпинатом, салати, супи й веганські сирники. На десерт привертає увагу веганський «Наполеон» з манго і маракуєю чи веганські цукерки. Десерти готуються безпосередньо на ваших очах у кафе. Меню можна переглянути на їх сторінці в instagram.





Якщо тобі подобаються ще якісь заклади з веганськими стравами, які не потрапили до цього списку — обов’язково поділись із нами! А для тих, хто полюбляє самостійно готувати різні смаколики, ось кілька цікавих рецептів, які можна реалізувати вдома.


Хочеш дізнатись ще більше про те як правильно і безпечно для себе організувати харчування, де шукати веганські заклади в різних містах України — запрошуємо пройти наш безплатний курс «Веган-експрес». Підтримаймо разом український етичний бізнес, щоб наблизити нашу перемогу!



308 переглядів

Хочеш дізнатися більше про веганство? Пройди безплатний 7-денний курс

bottom of page