top of page

ДЕ ШУКАТИ ВЕГАН-ПОДАРУНКИ ДО РІЗДВА


різдвяні подарунки

Різдво вже скоро! Зимові свята — це чарівна пора, коли переповнює бажання дарувати радість друзям і подругам, а також близьким. Ми зібрали для тебе ідеї для веганських подарунків, та поділимось своїми знахідками серед різних виробників на будь-який смак і бюджет.


Обираючи подарунок, особливо звертай увагу на молочні продукти, яйця, мед і желатин у солодощах, тваринний жир у милі, бджолиний віск у свічках, а також пам’ятай, що алкоголь може бути невеганським. Минулого року ми готували матеріал на тему новорічних подарунків, що підійдуть веганам та веганкам.


Веганські подарунки підходять всім людям, адже це не означає, що він якийсь не такий як інші. Головне підібрати те, що буде до смаку. У цьому матеріалі ми поділимось ідеями, що можуть надихнути тебе у пошуках найкращого подарунка для близьких.



ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ

набір квітучих чаїв від LikeTea

Багато солодких подарункових наборів можна знайти у брендів: & Joy, Foodera (невеган бренд, потрібно перепитувати про мед), GoodMood, Korusni (бренд, співзасновником якого був військовий веган Артем Білик), TrueFood, AUMI, Смак життя. Веганські набори цукерок від Першої Цукерні Слобожанщини є для різного бюджету за 360, 480, 650 гривень.


Бренд Bifood (невеган) пропонує набори з кокосовими та карамельними десертами, суміш для глінтвейну та різноманіттям веганських лате. Також є можливість зібрати набір самостійно на ваш смак. Остерігайтесь десертів цього бренду, у складі яких є мед.


Смак життя має багато веганських подарункових наборів у новорічній колекції (перевіряйте наявність меду та масла гхі). Набори з солодощів, свічки та листівки є у Sweet love. Однак в них потрібно уточнювати, чи солодощі без меду. Також подарункові набори можна знайти у Zdorova.


Цікавим подарунком також є набори чаю або кави, якщо ви знаєте, що людина їх полюбляє. Наприклад, бренд Bifood пропонує веганські різновиди лате, гарячий шоколад, фінікову та ячмінну каву, матча та гречаний чай. Ванільний лате з ячменю на веганських вершках та багато інших веганських опцій є також у Смак життя.


Красиві набори квіткового чаю, що розпускається в чайнику, пропонує LikeTea. А в бренду BubbleCandies є чайні бомбочки.



СОЛОДОЩІ ТА СМАКОЛИКИ

набір десертів Sweets euthoria

Окрім універсальних фруктів, горішків та сухофруктів, дуже гарним подарунком є замінники меду: сироп агави, сироп топінамбура, кленовий чи фініковий сиропи. А також альтернативи молочного шоколаду: AUMI, Leopol (невеган-бренд), Korusni, білий шоколад Смак життя. Веганський шоколад у різдвяному пакуванні є у Smart Chocolate.


Багато приготованих смаколиків можна знайти або замовити у:


Для любитель_ок здорових фруктових солодощів, пастила у новорічному пакуванні є в YablooCo. Також подарункове асорті пастили пропонує Хвиґи-Миґи.


Веганські шоколадні Санти можна придбати в Free From (невеган магазин), також в них можна знайти веганські солодощі брендів Krowka, Moo Free та Yumearth. Веганські макаруни є у hi.vegans.ua.


Особливо корисним подарунком для друзів-веган_ок є протеїнові батончики та суміші (де ж ще веган_кам брати білок?). Наприклад: FIZI (батончики з новорічним смаком), Feel Power (зараз зимовий розпродаж зі знижкою до 23%). Green Chef пропонує подарункові набори, шоколад та протеїнові батончики.


Якщо людина, якій ти підбираєш подарунок, готова спробувати веганську їжу, то можна подарувати їй набір сирів та рослинних альтернатив від таких брендів як Fineorganic, Fermented foods, Eat me at, Meet not meat, морепродукти від GG plant based та Wanted Vegan.


Знайти різноманіття веганських альтернатив можна у нашому довіднику брендів. А замовити багато з їхньої продукції можна в онлайн-магазинах Смак життя, Пан і веган та No harm store.



КОСМЕТИКА ТА ПОБУТ


Парфуми можуть бути не по вегану, веганська парфумерія є в українського дистриб'ютора COAST. Етичну та веганську декоративну косметику можна знайти у Vegan Makeup. У Careful можна придбати подарункові сертифікати на косметику. Доглядова косметика є в українського веганського бренду Moon&Rune, Maiia та Plantanna. Веганські та cruelty-free засоби є в Planta.


Веганські опції, про які потрібно запитувати, є в українських брендів косметики, свічок та мила: Sue, Pumpkin Family, LIZAR, Gorokh.


Веганський бренд Voskova пропонує соєві свічки, парфуми, дифузори. «Смачні» соєві свічки у виглядів десертів є в Shyneiixx. За посиланням можна поглянути на їхню зимову колекцію та ціни. Соєві свічки та веганські аромадифузори також можна знайти у SensaVela.


Веган_кам часто доводиться брати їжу з собою, тому доречним буде подарувати ланч-бокс, як, наприклад, набір від Jooki. Термочашка — корисний та практичний подарунок, наприклад бренду Qwetch або термочашки з гравіюванням.


Керамічний посуд може бути виготовлений з використанням кісток або яєць. Напівпорцеляна від & Joy згідно з виробником виготовлена без ПТП (продуктів тваринного походження).


Практичні та красиві zero-waste товари є у брендів: Ecosexual, Cooleco, Зелена крамниця, Гола гречка. Лиш остерігайтесь вощених серветок, якщо вони з бджолиного воску, а не альтернативного.


Як ми розповідали, гума може містити продукти тваринного походження, і такі вироби як йогамати можуть бути не веганськими. Для любитель_ок йоги, красивим подарунком будуть йогамати з каучуку та мікрофібри від Luna.


У одязі можуть бути різноманітні невеганські матеріали, про етичні альтернативи їм ми розповідали у матеріалі за посиланням. Набір різдвяних шкарпеток з веганським складом є у Griffon та Dodosocks.


Живі рослинки, мініатюрні ялинки та новорічні прикраси можна знайти в Hordi Flowers, також вони пропонують подарункові набори. Дерев'яні ялинкові іграшки, листівки, чашки, наліпки та інше є у Three bananas. Прикраси з дроту у вигляді квітів виготовляє Fioreternaa.


Набір для вирощування мікрозелені або грибів від Grow-some — гарний вибір для любитель_ок здорового харчування.



КНИГИ ТА МЕРЧ


Книги про веганство та веганську кулінарію — це хороший подарунок для веган_ки або людини, відкритої до нового. Також є книги, основна тема яких не є веганською, але вони все ж доносять веганський меседж. Такою є книга «Як це — бути собакою та інші пригоди в галузі нейробіології», Ґреґорі Бернз.


Книга оповідань Ніла Ґеймана «Дим і дзеркала» не про веганство, але там є іронічне оповідання «Безмовні», написане на замовлення зоозахисної організації PETA. Якщо людина читає англійською, то є значно більше опцій vegan-friendly книг, рекомендації яких можна знайти у The Vegan Society та Vegan Reddit.


Для дітей ти можеш придбати книгу «Руки, лапи чи копита» —  перша книга для дітей про веганство в Україні, яку створила команда «Кожної Тварини». Книгу можна подарувати вже до Нового року — відправлення 29 грудня. Ти можеш також підтримати нашу організацію, та придбати мерч КТ у подарунок для своїх друзів і подруг: худі з лого, футболка з лого, шопер «Любиш не їж», шопер «Не їжа, не одяг, не розвага, не аксесуар, не білок». Щоб замовити мерч або книгу — пиши в дірект КТ.


 

Як шукати веганські товари, на що необхідно звертати увагу та чого уникати, ти дізнаєшся у нашому матеріалі. Також у нас є добірка зимового одягу, шуб та взуття по вегану.


Також не забуваймо про подарунки на Різдво для наших захисників та захисниць. Зробивши донат організації «Кожна Тварина», ти допоможеш закупити та надіслати більше веганських пайків для наших військових.

257 переглядів

Хочеш дізнатися більше про веганство? Пройди безплатний 7-денний курс

bottom of page